KILPAILUOHJEET

 

OHJEITA JOUKKUEILLE:

Saapuminen kilpailupaikalle:
MM-kilpailut käydään Kyrönniemen urheilukentällä. Kyrönniemen urheilukentälle on matkaa Savonlinnan torilta autolla tullen noin 3 km. Kävellen rautasillan kautta noin 2km.

Mikkelin suunnasta tulevat ajavat kaupungin keskustan läpi, Kyrönsalmen maantiesillan jälkeen käännytään oikealle kohti Kyrönniemen urheilukenttää, joka on vajaan kilometrin päässä risteyksestä. Opasteet risteyksissä.

Lappeenrannan suunnasta tulevat eivät aja kaupunkiin saakka vaan kääntyvät ennen Kyrönsalmen maantiesiltaa Miekkoniemen risteyksestä vasemmalle kohti Kyrönniemen urheilukenttää, joka on vajaan kilometrin päässä risteyksestä. Opasteet risteyksissä.

Paikoitusalueet:
Kilpailukeskuksen läheisyydessä on liikenteenohjaajat, jotka ohjaavat MM-turnauksen tulevat autot pysäköintipaikoille. Henkilö-autoille on varattu Kyrönniemen hiekkakenttä. Linja-autoille on varattu erillinen paikoitusalue tien viereen. Paikoitusalueet on merkattu myös opastein.

Ilmoittautuminen:
Joukkueiden pitää ilmoittautua vähintään 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua kisakansliaan, johon joukkueet toimittavat virallisen pelaajalistan joukkueen pelaajista. Kisakanslia sijaitsee huoltorakennuksen ylätasanteella.
 
Kisapassi
Joukkueiden yhteyshenkilöt noutavat kisakansliasta pelaajien kisapassit, jotka ovat käteen laitettava ranneke. Rannekkeet tulevat joukkueen kaikille pelaajille. Rannekkeita annetaan maksimissaan 12 kappaletta/ joukkue. Pelaajien on pidettävä ranneketta koko turnauksen ajan. Ilman ranneketta ei saa pelata. Mikäli ranneke häviää tai rikkoutuu on mahdollista saada uusi ranneke kisakansliasta. Tahallisisesti rikotusta rannekkeesta peritään uusimismaksu 10 € /ranneke.

Lisäpelaajat
Toiselle kisapäivälle harrastajasarjassa joukkueilla on mahdollisuus ottaa mukaan 4 uutta pelaajaa, joiden rekisteröintimaksu on 10 euroa / henkilö. Rekisteröinti ja kisapassit kisakansliasta.

Pukuhuoneet:
Urheilukentän pukuhuoneet ovat pelaajien käytössä. Pukuhuoneet sijaitsevat urheilukentän huoltorakennuksessa. Lisäpukuhuone on myös katsomorakennuksen alakerrassa, jota myös joukkueet voivat käyttää. Uimaranta katsomorakennuksen vieressä Huomioikaa, ettei arvokasta kannata jättää pukuhuoneeseen!

Pelialueet:

Kyrönniemen urheilukentälle on tehty neljä norsupallo kenttää. Kaikki kentät on nurmialustalla. Kentät on nimetty yhteistyökumppaneiden mukaan. Kenttä (1) Savon Mafia on katsomon edessä ja kenttä (2) Seurahuone on huoltorakennuksen puolella Urheilukentän pääporttien päädyssä. Kentät (3) TuopinPaikka ja (4) Saimaa-lehti ovat urheilukentän Olavinlinnan päädyssä.

Otteluiden alkaminen:
Joukkueiden oltava aikataulun mukaisesti pelikentällä. Mikäli joukkue ei ole määräaikaan paikalla, joukkue tuomitaan 3-0 hävinneeksi ottelun.
Ottelut käynnistyvät kaikilla neljällä kentillä samanaikaisesti ja päättyvä samanaikaisesti. Otteluiden ajanotto tapahtuu kuuluttamosta, josta kuuluttaja antaa otteluiden lähtökäskyt ja päättää ottelut.

Peliaika:

Turnauksen ottelut pelataan 2x8 minuutin erässä. Erien välissä 1 minuutin tauko, jolloin joukkueet vaihtavat kenttäpuoliskoja.

Rangaistuspotku:
Sunnuntaina pelattavissa sijoitusotteluissa, mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan päätyttyä seuraa rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan yhdet pelaajat kerrallaan ratkaisuun saakka. Rangaistuspotkut ammutaan keskipisteestä. Mikäli kahden (2) rangaistuspotkun suorittaneiden parien jälkeen ei ole tullut ratkaisua, rangaistuspotkupistettä siirretään 10 metriä taaksepäin. Tällä pyritään saamaan ratkaisu mahdollisimman nopeasti, ettei otteluiden aikatauluihin tarvitse tehdä muutoksia.
 
Tahallinen käsivirhe maalialueella
Mikäli puolustava joukkueen pelaaja tahallisesti estää kädellään pallon menemistä maaliin, selvässä maalinsyntymistilanteessa. Maali hyväksytään ja rikkeen tehneelle pelaajalle tuomitaan punainen kortti. Punaisen kortin pelaaja poistetaan kyseisestä pelistä ja hän huilaa seuraavan ottelun. Rikkeen tehnyt joukkue lisäksi joutuu pelaamaan menossa olevan ottelun vajaalla miehityksellä. Tuomari määrittelee, mikä on tahallinen käsivirhe.

Muistakaa joukkueet huomioida varsinkin nämä säännöt:
- jalkapallossa käytettävissä nappulakengissä ei saa pelata
- TURF – kengät ovat sallitut
- firma- ja harrastajasarjassa vähintään kaksi naista kentällä
 
Punainen kortti pelissä:
Mikäli pelaaja saa punaisen kortin ottelussa, hän huilaa seuraavassa ottelussa.

Huomioidaan sitten tämäkin !!!
Pelaaminen alkoholinvaikutuksen alaisena:

Järjestäjillä on oikeus poistaa turnauksesta pelaaja, joka pelaa alkoholinvaikutuksen alaisena. Alkoholin nauttiminen turnaus alueella on kielletty, keskitytään pelaamiseen ja nautitaan huurteisesta pelien jälkeen ELOJAISISSA!
 
Ensiapu:
Turnauksen ensiapupiste sijaitsee huoltorakennuksen edustalla. Ensiapupisteen toiminnasta vastaa Savonlinnan SPR.
 
Vakuutus:
Pelaajat itse vastaavat omista tapaturmavakuutuksista.

Tulospalvelu:
MM-turnauksen otteluista pidetään reaaliaikainen tulospalvelu www.norsupallo.fi  sivuilla. Otteluiden tulokset nähtävillä paikanpäällä ilmoitustaululla, joka sijaitsee lähellä kisakansliaa.
 
Kisakahvio:
Kilpailualueella on kisakahvio, jossa kahviotuotteiden lisäksi soppatykistä jauhelihakeittolounas (keitto, leipä, levite, mehu) 5€/ annos. Lisäksi kisamakkarat, sämpylät, kahvi, pulla ym.
 
Viralliset norsupallo tuotteet
Paitapisteestä mahdollista ostaa myös laadukkaat viralliset Norsupallon MM-kilpailut T-paidat, hupparit ja lippikset. Tuotteita myynnissä rajoitetusti.


Elojaiset
Savonlinnassa vietetään 10-12.8 välisenä aikana Elojaisia, eli Savonlinnan ravintoloiden olutfestareita. Lähes kaikki kaupungin ravintolat ovat Elojaisissa mukana. Ravintoloissa on tarjouksia ja ohjelmaa.

Savon Mafian ravintoloissa paikkakohtaisia tarjouksia norsupallorannekkeella
La 11.8
Players bikini show /yökerho polte

La 11.8
Karaoken MM-osakilpailu/ bar Kukko
alkaen klo 20.00, kaikille osallistujille Tallinnan risteily
 

Norsupallorannekkeella alennettuun hintaan sisäänpääsy Seurahuonelle
Perjantaina 10.8   3€
Lauantaina 11.8   6€ (Tähti-illan esiintyjänä vuoden 2012 Bilebändikisan voittaja Lipsaset)

 

TuopinPaikka Norsupallorannekkeella ruoka ja juomatarjouksia.Ruoka-annokset myös mukaan.

Pe 10.8 karaoke

La 11.8 rockenroll bändi FOUR ABOUT TO FIRE
 
 
Elojaisbussi
Elojaisbussilla mahdollisuus liikkua kaupungin itäpuolen ravintoloihin ja Savonlinnan keskustan ravintoloihin. Bussi käy Kyrönniemen urheilukentällä lauantaina 11.8 iltapäivän aikana muutamia kertoja.
Tarkempia ohjeita annetaan kilpailupaikalla kisakansliassa sekä kuulutuksin!
 
 
 
TERVETULOA NORSUPALLON MM-KILPAILUIHIN !