KILPAILUOHJEET

Joukkueiden pelaajalistalomake, toimitetaan kisakansliaan 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua

MS Word -tiedostonimilistalomake 2020.docx (13 kB)

OHJEITA JOUKKUEILLE:

Vuoden 2020 Norsupallon MM-turnauksessa panostetaan korona-aikaiseen ohjeistuksiin.
- Otteluohjelmat tehdään väljemmiksi, kun aikeisempina vuosina. Niin, että edelliset joukkueet pääsevät poistumaan pelikentiltä, ennen kun seuraat joukkueet tulevat kentälle.
- Pallot desinfioidaan jokaisen pelin jälkeen.
- Käsidesiä on tarjolla pelaajille kenttien laidassa vaihtopenkeillä, tuomaripöydillä,  pukuhuoneissa, wc-tiloissa ja kahviossa.
- Turnaukseen osallistujia pyydetään kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan.
- Korostamme jo etukäteen, että kipeänä ei saa turnaukseen osallistua ja tämä koskee niin pelaajia, tuomareita, kun henkilökuntaakin.

Saapuminen kilpailupaikalle:
MM-kilpailut käydään Kyrönniemen urheilukentällä. (Kyrönniemenkatu 5).  Kyrönniemen urheilukentälle on matkaa Savonlinnan torilta autolla tullen noin 3 km. Kävellen rautasillan kautta noin 2km.

Juvan suunasta tulevien ei tarvitse nykyisin välttämättä ajaa kaupungin keskustan läpi vaan parhaiten pääsee Savonlinna rinnakkaisväylää pitkin.

Paikoitusalueet:
Käytössä Kyrönniemen urheilukentän normaalit paikoitusalueet. Huom! Hiekka kenttä ei tänä vuonna paikoitusalueena!

Ilmoittautuminen:
Joukkueiden pitää ilmoittautua vähintään 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua kisakansliaan, johon joukkueet toimittavat virallisen pelaajalistan joukkueen pelaajista. Kisakanslia sijaitsee huoltorakennuksen ylätasanteella.

Kisapassi
Joukkueiden yhteyshenkilöt noutavat kisakansliasta pelaajien kisapassit, jotka ovat käteen laitettava ranneke. Rannekkeet tulevat joukkueen kaikille pelaajille. Rannekkeita annetaan maksimissaan 12 kappaletta/ joukkue. Pelaajien on pidettävä ranneketta koko turnauksen ajan. Ilman ranneketta ei saa pelata. Mikäli ranneke häviää tai rikkoutuu on mahdollista saada uusi ranneke kisakansliasta. Tahallisesti rikotusta rannekkeesta peritään uusimismaksu 10 € /ranneke.

Lisäpelaajat
Alkusarjojen päätyttyä sijoitusotteluihin joukkueilla firma-ja norsusarjassa on mahdollisuus ottaa mukaan 4 uutta pelaajaa, joiden rekisteröintimaksu on 10 euroa / henkilö. Rekisteröinti ja kisapassit kisakansliasta.

Pukuhuoneet:
Pukuhuone tilat löytyvät urheilukentän huoltorakennuksesta. Tiloista löytyvät myös suihkut ja wc-tilat. Kyrönniemen urheilukentän katsomon takana on myös uimaranta!

Pelialueet:

Kyrönniemen urheilukentälle on tehty 2-3 norsupallo kenttää. Kaikki kentät on nurmialustalla.

Otteluiden alkaminen:
Joukkueiden oltava aikataulun mukaisesti pelikentällä. Mikäli joukkue ei ole määräaikaan paikalla, joukkue tuomitaan 3-0 hävinneeksi ottelun.
Ottelut käynnistyvät kaikillapelattavilla kentillä samanaikaisesti ja päättyvä samanaikaisesti. Otteluiden ajanotto tapahtuu kuuluttamosta, josta kuuluttaja antaa otteluiden lähtökäskyt ja päättää ottelut.

Peliaika:

Turnauksen ottelut pelataan 2x8 minuutin erässä. Erien välissä 1 minuutin tauko, jolloin joukkueet vaihtavat kenttäpuoliskoja.

Rangaistuspotkukilpailut:
Turnauksessa pelattavissa sijoitusotteluissa, mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan päätyttyä seuraa rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan yhdet pelaajat kerrallaan ratkaisuun saakka. Rangaistuspotkut ammutaan keskipisteestä. Mikäli kahden (2) rangaistuspotkun suorittaneiden parien jälkeen ei ole tullut ratkaisua, rangaistuspotkupistettä siirretään 10 metriä taaksepäin. Tällä pyritään saamaan ratkaisu mahdollisimman nopeasti, ettei otteluiden aikatauluihin tarvitse tehdä muutoksia.

Tahallinen käsivirhe maalialueella
Mikäli puolustava joukkueen pelaaja tahallisesti estää kädellään pallon menemistä maaliin, selvässä maalinsyntymistilanteessa. Maali hyväksytään ja rikkeen tehneelle pelaajalle tuomitaan punainen kortti. Punaisen kortin pelaaja poistetaan kyseisestä pelistä ja hän huilaa seuraavan ottelun. Rikkeen tehnyt joukkue lisäksi joutuu pelaamaan menossa olevan ottelun vajaalla miehityksellä. Tuomari määrittelee, mikä on tahallinen käsivirhe.

Muistakaa joukkueet huomioida varsinkin nämä säännöt:
- jalkapallossa käytettävissä nappulakengissä ei saa pelata
- TURF – kengät ovat sallitut
- vähintään kaksi naista kentällä

Punainen kortti pelissä:
Mikäli pelaaja saa punaisen kortin ottelussa, hän huilaa seuraavassa ottelussa ja joukkue jatkaa pelaamista yhden vajaalla.

Huomioidaan sitten tämäkin !!!
Pelaaminen alkoholinvaikutuksen alaisena:

Järjestäjillä on oikeus poistaa turnauksesta pelaaja, joka pelaa alkoholinvaikutuksen alaisena. Alkoholin nauttiminen turnaus alueella on kielletty, keskitytään pelaamiseen ja nautitaan huurteisesta pelien jälkeen.

Ensiapu:
Turnauksen ensiapupiste sijaitsee huoltorakennuksen edustalla. Ensiapupisteen toiminnasta vastaa Savonlinnan SPR.

Vakuutus:
Pelaajat itse vastaavat omista tapaturmavakuutuksista.

Tulospalvelu:
MM-turnauksen otteluista tulospalvelu norsupallo.fi sivuilla

Kisakahvio:
Kilpailualueella on kisakahvio, jossa kahviotuotteiden lisäksi makkarakeittolounas (keitto, leipä, levite, mehu) 5€/ annos. Lisäksi kisamakkarat, lörtsyt, kahvi, pulla ym.

TERVETULOA NORSUPALLON MM-KILPAILUIHIN !